Marlies Kruijer, een nieuwe schrijver 

De kracht van Amélie, waar gaat het over? 

  Preview: het nieuwe boek over de pionierstijd van de Noordoostpolder

Interview met Patricia Knubben van Straal imago advies

 

Voor de foto hiernaast heeft mijn nicht Patricia Knubben model gestaan. Heel bijzonder dat zij op de omslag van mijn boek staat. Zij geeft advies en begeleiding op het gebied van persoonlijke presentatie en communicatie en dit doet ze met haar bedrijf Straal imago advies. Als dank voor haar poseren, publiceer ik dit interview met haar over haar business.

 

Vraag: wanneer ben je begonnen met Straal Imago Advies?

Antwoord: ik ben als zelfstandige gestart in mei 2016.

 

Vraag: geef eens een omschrijving wat je precies kan bieden met Straal imago advies?

Antwoord: mijn werkpakket is erg breed maar daardoor ook juist enorm interessant. Ik lever maatwerk op het gebied van uiterlijke presentatie, uitstraling en communicatie. Dit houdt onder andere in: kleur-, stijl- en pasvormadvies, communicatie-advies, advies op het gebied van hospitality, een garderobecheck of personal shopping. Het gaat er vooral om hoe een klant het beste en mooiste in zijn/haar kracht staat en dit kan uitstralen. Ik begeleid zowel vrouwen als mannen individueel maar geef ook workshops voor groepen en bedrijven. Iedereen is zijn eigen visitekaartje en iedere persoon is anders en dat maakt het vak enorm afwisselend en boeiend.

 

Vraag: wat vindt je leuk aan dit werk?

Antwoord: Je leert echt veel over mensen. Ik heb zeer verschillende klanten en om een goed advies te kunnen geven, kijk ik bij de analyse en kennismaking vooral ook naar de persoonlijkheid, de werk- en privé-omgeving en naar de onzekerheden of juist vraag ik dieper door naar de wensen. Vandaaruit adviseer ik mensen om juist naar hun mooie kanten (zowel qua innerlijk als uiterlijk) te kijken en deze extra te belichten. Ik vind het gewoon fijn om mensen te laten stralen. Maar ook lichaamshouding, mimiek en bijvoorbeeld stemgebruik zijn belangrijk bij een uitstraling en voor het totaalplaatje.

 

Vraag: hoe ging het met Straal imago advies tijdens de COVID 19-lockdown?

Antwoord: tijdens deze crisis heb ik wel wat online service kunnen verrichten maar de echte business kreeg een flinke klap en dit is nog steeds wel merkbaar. Maar gelukkig realiseren mensen en bedrijven zich opnieuw hoe belangrijk het is om lekker en mooi in je vel en kleding te zitten en groeit het aantal aanvragen voor advies gelukkig weer zowel door vrouwen als mannen.

 

Vraag: heb je wel eens figurantenwerk gedaan?

Antwoord: ja, ik heb eerder gewerkt als figurant en model voor films, shoots en commercials.

 

Vraag: jouw foto staat op de omslag van mijn boek. Wat vind je daarvan?

Antwoord: ik voel mij zeer vereerd en vind de gekozen omslagfoto erg mooi en passend. Al blijf ik het onwennig vinden om een foto van mijzelf te zien.

Commentaar van Marlies: onwennig hoeft het niet te voelen…., je ziet er altijd mooi uit.